Milyen kutyahám való kistestű kutyáknak?

Kicsi kutya hatalmas energiával? Ha apró testű kutyád van, az állatorvosok szerint érdemesebb nyakörv helyett inkább egy hámot választani. Nem mindegy persze, hogy milyet – ha kíváncsi vagy, milyen a jó kutyahám kisebb kutyák számára, olvass tovább!

Miért kutyahám, miért nem nyakörv?

Kisebb testű kutyákra kifejezetten javasolt nyakörv helyett hámot adni. A testméret csökkenésével ugyanis a légcső is egyre finomabbá, sérülékenyebbé válik, és gyakoribbá válnak a nyakörv kellemetlen mellékhatásai. Ez különösen igaz akkor, ha a kutyus nem a legfegyelmezettebbek közé tartozik, esetleg még kölyök, Egy testben és modorban sem teljesen érett kutya gyakrabban szorul fegyelmezésre,  viszont érzékenyebben is reagál rá.

A kutyahám mellett szóló érv a láthatóság is: ha egy kis kutyán arányaiban viszonylag nagy felületű, élénk színű, fényvisszaverő felület van, az sok balesettől megóvhatja, és a gazdi dolgát is megkönnyíti az esti séták során.

kutyahám

Mekkora kutyahám méret lesz a megfelelő?

Egy kisebb testű kutyafajta kölykei extra kicsik lehetnek, ezért mielőtt beruháznál egy hámra, győződj meg róla, hogy megfelelő méretet választottál, illetve létezik -e egyáltalán megfelelő méret a választott hámból. A hám hevedereinek lazán kell illeszkednie a kutya testére – nem lehet sem lötyögős, sem túl szoros.

IDC hámot akár egykilós kutyára is találsz. A pontos méretet a kutya mellkaskörfogatának megmérésével kapod meg.

Mire figyeljek még?

Egy néhány kilós kutya valószínűleg nem fog akkora erőt kifejteni, hogy a póráz vagy a kutyahám elszakadjon. Ettől függetlenül, ha nem jól választasz, nagyon hamar tönkre tud menni a hám. Az érzékeny pont a csat: általában ez megy tönkre leghamarabb, mert a műanyagok hideg időben törékennyé válhatnak.

Válassz olyan hámot, ami segít biztonságban tartani négylábúdat: a fényvisszaverő csíkok, és a fennakadás, beszorulás elleni védelem is fontos.

Ha kistestű kutya számára keresel kényelmes, biztonságos és praktikus hámot, ide kattintva akár most is megrendelheted. Ráadásul ajándék egyedi feliratot is kapsz hozzá. Egy apró testben is nagy egyániségek lakozhatnak, mutasd meg ezt az egész világnak!

Szeretnék egy kistestű kutyának való hámot egyedi felirattal!

Ossza meg a véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük