7 egészséges játék, amit imádni fog a kutyád

Szeretnéd, ha kedvenced mindenből a legjobbat kapná? Ha olyan dolgokkal játszana, amik nem ártanak az egészségének? Összegyűjtöttünk 7 olyan játékot, amit imádni fog a kutyád!
Legutóbbi cikkünkben 7 olyan játékról volt szó, amit jobb, ha nem veszel meg a kedvencednek. Nos, ez itt a pro lista: hét olyan játék, amit imádni fog a kutyád – és nem kizárt, hogy te is.

1. Jutalomfalatos labdák

A különböző csörgős és sípolós játékok helyett jobb, ha jutalomfalatos labdát szereztek be. Ezeknek több fajtája, mérete és típusa van. Van, amelyiknek a közepébe rakhatsz finomságokat, van, amelyiknek a külső recéi közé, és van, amelyiknek mindkét lehetőségét felhasználhatod. Ezek nem csak fizikailag fárasztják a kutyát, de agyilag is – hiszen rá kell jönnie, hogyan juthat a finomságokhoz.

2. Frizbi

Egy jó, mozgékony sport sosem árt. Ha szerettetek teniszlabdával dobálózni a parkban és kergetőzni a többi kutyával a „zsákmányért”, akkor a frizbit és a repülő mókust pont nektek találták ki! Mindkettő tömör, ám rugalmas gumiból készül, a frizbi egyszerű kör alakú, míg a repülő mókus… nos, lapos mókus alakú. Dobd el, add ki a parancsot kedvencednek, és élvezzétek a játékot!

3. Chuckit! – játékok

A Chuckit! egy igazán strapabíró, minőségi kutyajátékokat gyártó cég, aminek a játékai egyre népszerűbbek a kutyások között. Vannak labdáik, frizbi- és kötéljátékaik, harangjaik és apport-játékaik. Minden labdájuk jól pattan, messzire repül és lebeg a vízen, így mindenhol remek szórakozást nyújtanak, ráadásul nagyon tartósak, így hosszú-hosszú ideig élvezhetitek őket.

4. Tűzoltótömlő

A kötéljátékok szerelmeseinek, a rongy- és cérnadaraboktól mentes játékért. Bármelyik tűzoltóságra besétálva kérhettek használt tömlőt, amit érdemes egyszer jó alaposan átmosni, majd indulhat a játék. Kötélhúzás a gazdival vagy egy másik kutyával, fára felkötött tömlő elkapása – a felhasználása csak rajtatok múlik, viszont garantáltan megedzi kedvenced állkapcsát, váll- és hátizmait is!

5. IQ-játékok

Vannak olyan napok, amikor semmi kedvetek az egészségügyi sétán kívül hosszabb ideig kint tartózkodni, a kutyát viszont muszáj lefárasztani. Az ilyen napokra tökéletesek a fából készült, lapos kör-, négyzet-, téglalap-, vagy háromszög alakú IQ kutyajátékok. A lényege mindegyiknek ugyanaz: megszerezni az elrejtett falatokat. A feladatoknak azonban vannak nehézségi szintjei, így sosem lehet ráunni és mindig új kihívásokat nyújt, ha különböző módokon jön rá a kutya a dolog nyitjára.

6. Tömör gumikarika

Ezeket lehet húzni-vonni, eldobálni, lökdösni és rágcsálni – meg se kottyan nekik. Minőségi, tömör gumiból készülnek, felületük pedig sima, így nincs mit leszedni vagy kiszedni belőle. Ezekből is létezik számos különféle szín és minta, hogy igazán egyedi játékot adhass kedvencednek.

7. Tömör gumi harang/labda kötéllel

A kötél itt a gazdi kényelmét szolgálja, a kutya dolga, hogy a gumiharangnál vagy labdánál fogva próbálja megszerezni az egész játékot a gazditól. A kötél arra is jó, hogy annál fogva hajítsd el a lehető legmesszebbre, akár a szárazföldön, akár a vízben. Ezeknek a kötele valamivel masszívabb anyagból készül, mint a kötéljátékoké, de egy kis idő után ezt is cserélni kell majd.

A kutyajátékok egyike sem örökéletű, kiváltképp akkor, ha folyamatosan a kutya előtt vannak. Ha akkor és annyit játszik vele, amennyit és amikor akar, a legstrapabíróbb játék is áldozatául esik az éles fogaknak és a kitartásnak. A kutya játéka tulajdonképpen a gazdi tulajdona – ő szabja meg, mikor és mivel van játékidő.